Doverodde Købmandsgård

Købmandsgaarden er beliggende i en gammel havneby. Et historisk område med smukke bygninger i et naturskønt område. Her er rammerne til stede for mange aktiviteter og oplevelser.

Udsigten fra det 42 m. høje tårn er fantastisk. Man kan se store dele af Sydthy, Mors og et fjordområde, der kan kaldes Det sydthyske Øhav.

Det gamle pakhus blev etableret i 1854 som Sydthys største pakhus til korn og foderstoffer. Det fungerer i dag som udstillingsområde med 3 etager. Hele centret har godt 3.000 m2 indendørs  plads, som giver mulighed for mange skiftende udstillinger, musikaftener, foredrag og kursusaktiviteter. Kulturekspressen og Bookarts har gennem mange år været en fast del af udstillingerne.

Caféen og restauranten er naturligvis et besøg værd. Dejlig mad kan nydes i smukke omgivelser, og der er rig mulighed for gåture i den nærliggende have og skov. I vinterperioden kan der være delvist lukket.

Nordvest Safari

Nordvest Safari, som har hovedsæde i Doverodde Købmandsgaard afholder løbende aktiviteter for børn og voksne. Skoler, uddannelsesinstitutioner og virksomheder afholder temadage eller teambuilding i de skønne omgivelser. Der er naturvejledere, der med det rige udvalg af udstyr til aktiviteter, kan arrangere alt fra leg til de mere udfordrende eventyr.

Der er rig mulighed for at bruge flere dage i området. Overnatning kan ske i herberget eller i shelterne i skoven. Købmandsgaarden er et naturligt sted som udgangspunkt for cykle-  og vandreture eller i kajak på fjorden. Rappelling fra Tårnet er muligt for større grupper efter aftale.

Doverodde Købmandsgård