Kløverstierne

Fra Vilsund Havn kan man af fri vilje gå mange gode ture på fire kyster, hvoraf den mod nord nok er den sværeste. Af de lidt mere autoriserede kan 4 Kløverstier nævnes.

1. Blå rute  5,7 km.  – Sundbygårdruten

2. Rød rute  8,5 km. – Sundbysøruten

3. Sort rute 11,5 km. – Sundby Morsruten

4. Grøn rute 2,5 km. – Byruten

Alle ruterne stater på havnen i Vilsund.

Blå rute

Sundbygårdruten. 5,7 km. tur der går på stranden, på markvej langs landbrugs områder, et erhvervsområde passeres, igen ude på markvejene, samt på stier til højder med udsigt. Ved bålpladsen kan man vælge en del af Sundby Sø ruten mod Vest og tage den hjem til Vilsund langs Åsvej en del kilometre. Mod øst  er der ikke langt til Vilsund By.

Rød rute

Sundby Sø. En rute rundt om Sundby Sø på cirka 8,5 km.

Er undervejs lidt ukomfortabelt. Forklarer landskabsformerne rigtig godt, dale, sø og land. Landbrugsarealerne viser opdyrkning, græssende dyr og årstidens arbejde. Med gyldigt fiskekort er det tilladt at smide snøren ud i søen.

Ruten er lang, men kan kombinere med Sundbygårdruten – tilslutning ved bålplads. Et minus er, at den store udsigt fra Åsvej fravælges.

Sort rute

Sundby Mors ruten. 11,5 km. Her opleves Øst Vilsund havn, stranden og Nørrekæret, udsigt til molerskrænter. ”Under bakken”  har der være drevet fiskeri. Der var endda et teglværk hvilket fortæller noget om egnens jordbundsforhold. Glem ikke udsigten hjem til Thy. Nørrekæret har et godt fugleliv. Længere fremme på stranden gå da op på ”Mosebjerg”. En god mulighed for lidt indblik i geologien, hvor de stejle klinter viser molerlagene.

Grøn rute

Byruten. 2,5 km. går gennem byen, der indtil 1939 var færgested for overfart til Mors.

Kløverstierne